به مناسبت فرارسیدن روز مهندس، آقای علیرضا قربانی مدیرعامل هلدینگ توسعه ساختمان در گفتگویی در حاشیه جلسه هیات مدیره هلدینگ، ضمن تبریک این روز به جامعه مهندسی کشور، گزارشی از عملکرد چهارماهه اخیر و جهت‌گیری‌های راهبردی پیش‌روی مجموعه ارائه کرد.وی در ابتدا با تأکید بر جایگاه مهندسی در توسعه اقتصادی کشور اظهار داشت: روز مهندس یادآور عقلانیت، خلاقیت و تعهد حرفه‌ای در مسیر توسعه است. صنعت ساختمان تنها یک فعالیت اجرایی نیست، بلکه موتور محرک رشد اقتصادی و زیرساختی کشور محسوب می‌شود و ما در هلدینگ تلاش کرده‌ایم شأن تخصص، تصمیم‌گیری مبتنی بر تحلیل و نظم حرفه‌ای را به عنوان اصول بنیادین سازمان تقویت کنیم.
ایشان تصریح کرد تمرکز ما بر ایجاد انضباط مالی، شفاف‌سازی وضعیت پروژه‌ها و دارایی‌ها، ارزش آفرینی و مولدسازی آنها و بازآرایی اولویت‌ها بوده است. نخستین اقدام، ترسیم تصویری دقیق و عددی از وضعیت موجود بود تا تصمیم‌سازی‌ها بر پایه داده‌های واقعی انجام شود. به گفته وی، پایش جامع پروژه‌های جاری، بازبینی وضعیت مطالبات و تعهدات، اولویت‌بندی طرح‌ها و استقرار نظام گزارش‌دهی منظم در سطح ستاد و شرکت‌های تابعه، از جمله مهم‌ترین اقدامات این دوره بوده است. او این مقطع را «دوره شناخت و ساماندهی راهبردی» توصیف کرد که زمینه ورود به فاز اجرایی شتاب‌دار را فراهم کرده است.
مدیرعامل هلدینگ با تأکید بر رویکرد جدید مدیریتی گفت: اولویت نخست و قطعی ما افزایش بهره‌وری دارایی‌هاست. در شرایط اقتصادی امروز، توسعه به معنای گسترش صرف پروژه‌ها نیست، بلکه به معنای فعال‌سازی هوشمندانه ظرفیت‌های موجود است.
وی در تشریح این راهبرد، سه محور عملیاتی را اعلام کرد:
۱. تعیین تکلیف پرونده‌های سنواتی با قید اولویت
تعیین تکلیف پرونده‌های سنواتی حقوقی و فعال‌سازی پروژه‌های غیرفعال به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی هلدینگ در دستور کار قرار گرفته است. این ظرفیت‌ها که می‌توانند نقش مؤثری در تقویت توان عملیاتی و مالی مجموعه ایفا کنند، با رویکردی دقیق و برنامه‌محور مورد بازبینی قرار گرفته‌اند. در این راستا، بخش‌های تخصصی هلدینگ با تمرکز بر بررسی ابعاد حقوقی، مالی و اجرایی، فرآیند تصمیم‌گیری و زمان‌بندی مشخص برای به‌جریان انداختن این دارایی‌ها را آغاز کرده‌اند.
۲. آغاز پروژه‌های سودآور با قید فوریت
مدیرعامل تصریح کرد:پروژه‌هایی که دارای توجیه اقتصادی روشن، نرخ بازده مناسب و امکان اجرا در بازه زمانی منطقی هستند، با قید فوریت وارد فاز عملیاتی می‌شوند. سیاست ما تمرکز منابع بر طرح‌های ارزش‌آفرین و پرهیز از توقف سرمایه در پروژه‌های کم‌بازده است.
۳. مولدسازی دارایی‌های راکد
وی با تأکید بر ضرورت مدیریت فعال سرمایه اظهار داشت: دارایی‌هایی که سال‌ها بدون بهره‌برداری باقی مانده‌اند، باید به چرخه خلق ارزش بازگردند. مولدسازی می‌تواند از طریق مشارکت، تعریف پروژه جدید، تغییر کاربری هدفمند یا واگذاری برنامه‌ریزی‌شده صورت گیرد. سرمایه نباید در وضعیت غیر فعال باقی بماند.
حرکت به سمت مدیریت فعال سرمایه
آقای قربانی رویکرد جدید را “بهره وری سرمایه” توصیف کرد و افزود: هر ریال از منابع سازمان باید مأموریت مشخص و بازده قابل اندازه‌گیری داشته باشد. انضباط بودجه‌ای، اولویت‌بندی تخصیص منابع و پایش مستمر عملکرد پروژه‌ها در دستور کار قرار گرفته است.او تأکید کرد که نظام تصمیم‌گیری در هلدینگ به سمت تحلیل‌محوری، پاسخگویی و شفافیت بیشتر در حال حرکت است.
عبور از روزمرگی به برنامه‌محوری
مدیرعامل هلدینگ بر تغییر فرهنگ مدیریتی سازمان تأکید کرد و گفت: سازمان باید از مدیریت واکنشی عبور کند و به سمت مدیریت پیش‌نگر و برنامه‌محور حرکت کند. موضوعی که طی چند سال اخیر شروع شده و در این دوره شتاب خواهد گرفت. هدف ما ایجاد هلدینگی چابک، داده‌محور و آینده‌نگر است.
جمع‌بندی: آغاز فصل بهره‌وری و ارزش‌آفرینی
مدیرعامل در پایان سخنان خود، روز مهندس را نماد عقلانیت و آینده‌سازی دانست و تأکید کرد:ما متعهد هستیم با اتکا به دانش مهندسی، انضباط مدیریتی و نگاه راهبردی، هلدینگ را به سازمانی بهره‌ور، سودآور و پیشرو تبدیل کنیم. مسیر ما روشن است: دارایی فعال‌تر، پروژه‌های سودآورتر، تصمیم‌های دقیق‌تر و سازمانی منسجم‌تر و جلب رضایت سهامداران محترم و خدمت به مردم عزیز میهن اسلامیمان.

.